SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUSRETI
 
Orešković s predstavnicima mirovinskih fondova
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.02.2016. - 16:24:06
ZAGREB - Predsjednik Vlade Tihomir Orešković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s predstavnicima društava za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima koji su predstavili svoj dosadašnji rad te, kroz opsežnu prezentaciju, dosadašnja ulaganja i prinose, priopćeno je iz Vlade.
Razgovaralo se o ulozi mirovinskih fondova u jačanju gospodarske aktivnosti, s obzirom da imovina pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova iznosi 74,04 milijarde kuna.

Također, bilo je riječi o stavljanju neiskorištene državne imovine u gospodarsku funkciju s ciljem ostvarivanja novih ulaganja.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković kazao je da se do kraja godine, aktivacijom neiskorištene državne imovine koja je predstavljala mrtvi kapital te stvarala dodatni trošak za državu, može ostvariti do pola milijarde eura. Ta sredstva uložit će se u jačanje i razvoj gospodarstva, stoji u priopćenju.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar financija Zdravko Marić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica rada i mirovinskoga sustava Nada Šikić.

Sastanku su, u ime fondova, nazočili predsjednik Uprave Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima Dinko Novoselec, predsjednik Uprave Erste d.o.o. za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Petar Vlaić, predsjednik Uprave PBZ Croatia osiguranja d.d. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima Dubravko Štimac, zatim predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. Damir Grbavac, direktor Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima Krešimir Gjenero te direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava Dijana Bojčeta Markoja.