SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKONSTRUKCIJA VLADE
 
Odlaze Žalac, Murganić i Tolušić
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.07.2019. - 20:24:25
ZAGREB - Od 18:30 traje sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Stigao je i premijer Andrej Plenković koji je kratko rekao da će se sve znati nakon sjednice te da je kadrovska križaljka u Vladi gotova.

- Sve je gotovo, bit ćete zadovoljni, rekao je Plenković.

Potvrđeno je da ministricu Gabrijelu Žalac mijenja ministar Marko Pavić. Ministra Pavića mijenja Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a. Tolušić odlazi i mijenja ga džavna tajnica u njegovom ministarstvu Marija Vučković.

Također iz Vlade odlazi i ministrica Nada Murganić, a mijenja ju saborska zastupnica Vesna Bedeković. Na mjesto ministra vanjskih poslova dolazi iskusni diplomat i veleposlanik RH u njemačkoj Gordan Grlić Radman. Na upražnjeno mjesto ministra državne imovine na koje je u ponedjeljak ostavku dao Goran Marić stiže Mario Banožić. On je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

HRT također doznaje kako Sanja Putica postaje državna tajnica u ministarstvu obrazovanja, Nikolina Brnjac postaje državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a Josip Bilaver državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Prethodno je u Banskim dvorima održan je uži kabinet Vlade. Na sastanku su bili i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Postavlja se pitanje kada ćemo doznati tko će sve biti obuhvaćen rekonstrukcijom.

Zgradu Vlade prva je napustila ministrica Nada Murganić, koja je izjavila da je riječ o radnom sastanku, a zadnji su otišli ministrica Gabrijela Žalac i ministar Tomislav Tolušić. Oboje su bili bez komentara. Novinari iščekuju izjave Bačića i Jandrokovića.