SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIPAJANJE
 
Objedinjeno upravljanje AZ obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.09.2018. - 12:02:55
ZAGREB -  Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima s danom 3. rujna 2018. pripojeno je Allianz ZB d.o.o. društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, sukladno prethodno dobivenom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. 

Kao preuzimatelj, Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, dobilo je odobrenje HANFA-e i za osnivanje te upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima te će nastaviti poslovati pod nazivom Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Uprave društava i njihovi osnivači na poslovno, organizacijsko, financijsko i pravno povezivanje odlučili su se radi dodatnog unapređenja kvalitete i učinkovitosti upravljanja imovinom članova AZ mirovinskih fondova.

AZ obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi su, svaki u svom segmentu, vodeći fondovi po imovini pod upravljanjem, a AZ d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima sada upravlja imovinom od gotovo 40 milijardi kuna.

Objedinjavanje ekspertnih timova omogućit će još kvalitetnije i efikasnije korištenje resursa kojima društvo za upravljanje raspolaže što će rezultirati daljnjim unapređenjem poslovanja na korist više od 650 000 članova AZ obveznih i preko 150 000 članova AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova.

AZ obvezni mirovinski fondovi sa svojih 37,1 milijardi pod upravljanjem drže 38,5% ukupnog tržišta u imovini, a AZ dobrovoljni mirovinski fondovi 52,5% ukupnog tržišta s imovinom od 2,1 milijarde kuna.