SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Novartis u blizini ljubljanskog aerodroma gradi najveće skladište u Europi
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 05.03.2017. - 12:53:20
LJUBLJANA - Farmaceutska kompanija Lek i njezin vlasnik Novartis će skladište i distribuciju u Sloveniji ubuduće obavljati iz logističkog centra kojeg će u blizini ljubljanskog aerodroma izgraditi njemački logističar Kuehne Nagel.

To će biti najveće skladište za Novartis u Europi i jedno od triju najvećih na svijetu. Poslovi skladištenja i distrubucije otpočet će 2018. godine. 

- Time će Lek konsolidirati svoje skladištenje i distribuciju, pa će i poboljšati djelatnost u tom području, povećat će efikasnost, optimizirati troškove, te slijediti globalnu strategiju na tom području, rekli su iz Leka za Slovensku tiskovnu agenciju.

Skladište će biti izgrađeno u neposrednoj blizini Zračne luke Jožeta Pučnika, a u centru će biti dovoljno kapaciteta za Lekovu djelatnost u nadolazećem razdoblju. Imat će 35.000 četvornih metara prostora te više do 70.000 paletnih mjesta. 

Lek se za ovu investiciju odlučio jer je posljednjih godina imao povećani volumen djelatnosti skladištenja i distribucije, a trenutno su ti poslovi u Leku podijeljeni na više lokacija.