SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
NLB najavljuje daljnje širenje, na meti Albanija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.11.2019. - 15:03:48
LJUBLJANA – Nova ljubljanska banka (NLB), pored jačanja u Srbiji eventualnom kupovinom Komercijalne banke, planira dalje širenje u regiji, a potencijalno tržište je Albanija, izjavio je predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak.

Kako izvještava ljubljansko Delo, Brodnjak je to rekao na obilježavanju prve godišnjice uvrštenja NLB banke na Londonskoj burzi, koja je na najvećem evropskom tržištu kapitala zastupljena s globalnim vlasničkim potvrdama (GDR).

On je naveo da je NLB u vrlo dobroj formi, da je isplatila prve dividende i da su rezultati u skladu s očekivanjima, te da model privatizacije NLB-a može biti model za čitavu regiju. Brodnjak je dodao da NLB ponovo planira da započne poslove leasinga i faktoringa početkom sljedeće godine.

Od kada je počela kotacija NLB-a na Londonskoj burzi, 14. studenoga prošle godine, njenim globalnim vlasničkim certifikatima se trgovalo u iznosu od gotovo 180 milijuna eura. Cijena je varirala, a danas iznosi 55 eura – nešto više nego na početku uvrštenja kada je iznosila 51,50 eura.

Ako tržišni uvjeti dozvole, banka planira izdavanje podređenih obveznica u vrijednosti do 200 milijuna eura, s rokom dospijeća od deset godina i mogućnošću prevremenog raskida nakon pet godina. Obveznice će biti ponuđene poznatim investitorima van Sjedinjenih Država, navodi Delo.