SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIJATELJSTVO
 
Na Velikom Brijunu porinuto plovilo koje je Milena Dravić poklonila Radi Šerbedžiji
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 25.07.2017. - 07:44:07
BRIJUNI - Plovilo koje je poznata glumica Milena Dravić kao želju svog pokojnog supruga, čuvenog glumca Dragana Nikolića poklonila njihovom velikom prijatelju Radi Šerbedžiji, porinuto je na Velikom Brijunu, na molu »G« nedaleko od Prosperovog vrta i hotela Jurina i Franina, gdje ekipa Kazališta Ulysses ima svoj tabor i priprema predstave.

Rade Šerbedžija potom je kazivao svoj emotivni govor koji je pročitao tijekom komemoracije za ovog velikog glumca prošle godine u Ateljeu 212.

– Mnogo će vode poteći Savom i Dunavom dok se ne rodi opet jedan takav mangup, to je bio poseban junak, svi su se zaljubili u njega u filmu »Kad budem mrtav i beo«. Imao je neku posebnu magiju, poput slikarskih tragova svjetla i tame, a u svim je svojim ulogama prikazivao snagu glumačkog umijeća. Bio je točan, jednostavan, iskren, kazao je Šerbedžija ističući da će ovo plovilo postati zaštitni znak Ulyssesa, te da mu je posebno drago što je riječ o plovilu dragih prijatelja.

– Milena i Dragan poklonili su ovaj brod meni, a ja ga poklanjam ovome kazalištu da vozi glumce na probe s Velikog na Mali Brijun pod Draganovom nebeskom kapom, kazao je Šerbedžija koji je potom zajedno s mladim glumcima, riječkim studentima iz predstave »Dobri čovjek iz Sečuana« porinuo plovilo te izveli su performans.

Inače, što se tiče tehničkih karakteristika plovila, riječ je o gucu dužine šest i pol metara, s 25 konja koji se pokreće diesel gorivom, a to je prvi put da je porinut. Naime, Dragan Nikolić ga je kupio neposredno prije negoli se razbolio, a plovilo se do sada nalazilo u Beogradu na suhom. 

Plovilo nosi nadimak popularnog Dragana Nikolića – Gaga.

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ, Novi list