SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
M:tel kupuje Logosoft za 24 miliona KM
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.12.2013. - 09:30:00
BANJA LUKA -  Telekom operater "M:tel" iz Banje Luke kupit će sarajevsku kompaniju "Logosoft", za koju je spreman izdvojiti čak 12 miliona eura (24 miliona maraka).
Višemjesečne špekulacije o kupovini jedne od vodećih informatičkih kompanija na području BiH, kako je potvrđeno Dnevnom avazu, i definitivno su otklonjene, a pregovori između dvije firme već su u završnoj fazi i ugovor bi trebao biti obznanjen već početkom naredne godine.

Faruk Telibećirević, generalni direktor "Logosofta", potvrdio je jučer za "Dnevni avaz" informaciju da pregovori s "M:telom" uveliko traju, ali o detaljima nije želio govoriti.

- Tačno je da postoje određene aktivnosti, ali za sada o tome ne mogu govoriti. Sve je još u fazi pregovora. To je sve što mogu reći - rekao nam je Telibećirević.

No, naš izvor blizak "Logosoftu" tvrdi da su ove dvije firme već završile posao te da se samo čeka povoljan trenutak da ova informacija i bude objavljena.

- Sve je već završeno. Dogovor je postignut. "Logosoft" će definitivno biti prodat "M:telu" - tvrdi naš sagovornik.
Zanimljivo je da je "Logosoft" jedini zvanični distributer Verisign SSL certifikata u BiH. Riječ je o certifikatu koji podiže sigurnost web-stranica te štiti unos osjetljivih podataka. Osim SSL certifikata, "Logosoft" je i ovlašteni distributer kompanije „RapidShare“ za BiH. Ova kompanija pruža i uslugu fiksne telefonije.