SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LINIJE
 
Montenegro Airlines pregovara o linijama za Istanbul i Lisabon
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.01.2020. - 21:59:17
PODGORICA - Kompanija Montenegro Airlines pregovara o potencijalnom uvođenju sezonskih linija ka Lisabonu i Istanbulu.

Istovremeno irski avioprevoznik Ryabnairnajavljuje dve nove linije ka Podgorici, tokom cele godine.

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević kazao je da u kompaniji razmatraju nove destinacije za 2020. godinu.

"Trenutno završavamo analize i pregovore za Lisabon i Istanbul. Osim te dve linije, radimo i na uvođenju novih komercijalnih letova u Evropi, bivšem Sovjetskom Savezu i Srednjem Istoku", naveo je Banjević, ali, kako javlja ExYu Aviation, nije precizirao da li će nove linije ići iz Podgorice ili Tivta.

Trenutno između Podgorice i Istanbula leti Turkish Airlines, dok direktne linije prema Lisabonu nema. Inače, Montenegro Airlines planira letove prema 16 destinacija, od čega će polovina biti celogodišnje, a polovina sezonske. Plan je da u 2020. kompanija leti prema 15 čarter destinacija.

I irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner planira da u ovoj godini uvede još dve linije iz Podgorice. Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da je Rajaner opslužio 172.135 putnika na podgoričkom aerodromu u periodu od januara do novembra 2019, "što predstavlja snažan rast od 25 odsto u odnosu na isti period godinu ranije".

ExYu Aviation piše da je moguće da će Irci za jednu od destinacija ka Podgorici ove godine izabrati Maltu.