SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA VRHU
 
Modrić vodi u utrci za Zlatnu loptu
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 10.11.2018. - 12:00:43
PARIZ - Luka Modrić vodeći je u glasanju za Zlatnu loptu, cijenjenu individualnu nagradu koju na godišnjoj razini dodjeljuje France Football (Ballon d'Or).

U petak je završen proces glasanja, a francuski mediji raspisali su se da je nakon polovice prebrojanih glasova vodeći u poretku - Luka Modrić.

Radio France Internationale ekskluzivno je objavio kako Luka Modrić, nakon spektakularne prošlosezonske sezone okrunjene Ligom prvaka s Real Madridom i svjetskim srebrom s hrvatskom reprezentacijom na Mundijalu u Rusiji, prednjači prema broju glasova. Najveći Modrićevi konkurenti su, tvrdi Radio France Internationale, Kylian Mbappé i Raphael Varane koji trenutačno zauzimaju drugu i treću poziciju.

Laureat Zlatne lopte, kojeg bira 200 sportskih novinara širom svijeta, bit će proglašen 3. prosinca u Parizu. Kriteriji su pojedinačne i momčadske izvedbe te osvojeni trofeji u godini i igračka klasa kroz pozadinu cjelokupne karijere.

Okruni li se i Zlatnom loptom, Luka Modrić kompletirat će zbirku najuvaženijih individualnih nagrada osvojenih u 2018. godini. Ranije je - u izborima UEFA-e i FIFA-e - imenovan najboljim europskim igračem, odnosno najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Također, bude li mu dodijeljena Zlatna lopta, Luka Modrić prekinut će desetogodišnji duopol Lionela Messija i Cristiana Ronalda.