SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Ministarstvo saobraćaja još nema informacije o dolasku Ubera
Autor/izvor: SEEbiz / Večernje novosti
Datum objave: 11.01.2020. - 22:57:51
BEOGRAD - Nova aplikacija za prevoz putnika "GO mobile" ili "Povezi me", koja se ove nedelje pojavila u Srbiji, taksiste nije iznenadila. 

Kažu da platforma koja poziva putnike da se "brže, bolje i jeftinije" prevezu do željene destinacije, a svakog ko hoće da vozi za njih, da lako zaradi, nema nikakve veze sa Uberom i da neko pokušava da "lovi u mutnom". Iz nadležnog Ministarstva saobraćaja kažu da nemaju nikakve informacije o dolasku bilo koje nove kompanije koja bi se bavila takvom vrstom pružanja usluga kao što je Uber.

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Stojanović kaže za Novosti da Ministarstvo nema nikakvih saznanja u vezi sa dolaskom Ubera i da je poslednji kontakt sa predstavnicima te kompanije lično imao pre tri godine kada je razgovarao sa njihovim predstavnicima za Jugoistočnu Evropu.

Stojanović navodi da nijedna kompanija koja se bavi delatnošću transporta nema obavezu da se prijavljuje Ministarstvu, ali da ukoliko želi da se bavi prevozom putnika mora da podnese zahtev za licencu.

- U Nemačkoj i Engleskoj donete su prve sudske presude koje zabranjuju poslovanje Ubera u Londonu i u sedam nemačkih gradova. Verujem da će i u Srbiji svaki tako detektovan nelegalan način obavljanja prevoza dobiti svoj sudski epilog - kaže Stojanović.

Boško Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore kaže da aplikacija nema veze sa Uberom i da je neko iskoristio samo ime.

- Osim CarGo, u gradu postoji još pet-šest aplikacija za prevoz koje funkcionišu i pokušavaju da opstanu na sve načine - tvrdi Vukojević.