SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
OŠTRO
 
Mihajlović: Energoprojekt mora brže da radi
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 19.02.2019. - 17:27:38
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da nije zadovoljna dinamikom kojom "Energoprojekt" radi autoput na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga.

"Najkritičnija tačka na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga je na deonici Ub-Lajkovac, koju smo prinudjeni da radimo iz početka u dužini od 2,5 kilometra", rekla je Mihajlović u Lučanima.

Dodala je da "Energoprojekt" mora brže da radi.

Upitana da prokomentariše kašnjenja na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga, Mihajlović je istakla da je deonica Obrenovac-Ub gotovo spremna, da se na deonici Lajkovac-Ljig radi još samo na tunelu Brančići.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je, prema njenim rečima, podnelo krivične prijave protiv odgovornih za deonicu Ub-Lajkovac, i sada je "jedan deo posla na policiji, a drugi deo na Ministarstvu".

"Mi smo prinudjeni da iz početka gradimo 2,5 kilometra auto-puta od Uba do Lajkovca gde su se pojavile ozbiljne pukotine zbog upotrebe loših materijala i loše gradnje", rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da očekuje da do maja ove godine u saobraćaj budu puštena 102 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine.