SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTVORENJE
 
Marković otvorio novi terminal na Aerodromu Tivat
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 24.12.2018. - 19:19:11
TIVAT - Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio danas Terminal 2 na aerodromu u Tivtu.

"Ovo je hitan i neophodan odgovor na ozbiljno infrastrukturno zagušenje zbog intenzivnog turističkog rasta, i povećanja broja putnika koji dolaze u Crnu Goru", istakao je Marković.

On je dodao da je menadžment Aerodroma Crne Gore je predložio Vladi da se u Tivtu i Podgorici izgrade dodatni objekti.

"To želim da vidim kao praksu i djelovanje odgovornih ljudi. Uočite problem, donesite odluku i realizujte je. Vlada će stati iza takvog pristupa. Stope rasta naše ekonomije ostvarene u prethodne dvije godine i permanentan rast broja turista i putnika, jasno govore da je Crna Gora destinacija u koju se rado dolazi i investira, i u koju će se još više ulagati", istakao je Marković.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić kazao je da je Crna Gora stabilna država, priznata i uvažena širom svijeta i članica NATO alijanse.

"Upravo zato su se mnoge renomirane aviokompanije odlučile da saobraćaju ka našoj zemlji, posljednja od njih je Lufthansa", kazao je Orlandić.

Miodrag Dragišić iz UNDP je kazao da će otvaranjem Terminala2 u Tivtu, moći da bude opsluženo dvostruko više putnika.

"Samim tim očekuje se dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih destinacija, čime će Crna Gora postati dostupnija turistima širom Evrope i svijeta", poručio je Dragišić.