SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Mando Diao 7. veljače na Zagrebačkom velesajmu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 02.10.2017. - 20:49:55
ZAGREB - Švedska rock četvorka Mando Diao nastupit će 7. veljače u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma, najavio je organizator koncerta INmusic festival.

Nakon premijernog nastupa pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu 2012. godine, Mando Diao će u veljači u sklopu europske turneje održati i prvi samostalni koncert u Zagrebu.

Mando Diao osnovali su Björn Dixgärd i Daniel Häglund 1999. godine, nakon višegodišnje zajedničke suradnje u sklopu benda Butler. U relativno kratkom vremenskom roku uz niz odličnih albuma i singlova osigurali su titulu jednog od najuspješnijih švedskih izvoznih glazbenih proizvoda.

Prvi album "Bring 'Em In" Mando Diao u Švedskoj izdaju 2002., a godine međunarodno izdanje albuma 2004. godine lansira im međunarodnu karijeru. Uslijedili je nekoliko još uspješnijih albuma, a kulminaciju karijere Mando Diao doživjeli su s petim studijskim albumom "Give Me Fire" iz 2009. godine, na kojem se nalazi i njihov najveći hit "Dance With Somebody".

Nakon kompilacije najvećih hitova u 2012. godini bend se okreće svojoj matičnoj publici i snima prvi album s tekstovima isključivo na švedskom jeziku, a 2014. eksperimentiraju s elektro rock zvukom te izdaju sedmi studijski album "Ælita".

U svibnju ove godine Mando Diao izdali su osmi studijski album "Good Times" i započeli novo poglavlje benda, ističe organizator koncerta.

Švedska četvorka trebala je svoj prvi samostalni koncert u Zagrebu odsvirati još u studenom 2009., kada je njihov nastup u Boogaloo Clubu bio rasprodan, no koncert je u zadnji čas otkazan zbog kolabiranja pjevača Gustafa Noréna na prethodnom koncertu u Beču.