SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLUGE
 
Lufthansa će nuditi bežični prijenos filmova
Autor/izvor: SEEbiz / Al-Jazeera Balkans
Datum objave: 06.03.2014. - 14:20:35
BERLIN - Njemačka Lufthansa je u srijedu objavila planove da ponudi bežični prenos filmova na mobilne uređaje putnicima na trans-europskim letovima, što je na najvećem svjetskom putničkom sajmu pokrenulo sukob u vezi budućnosti tradicionalnog sistema emitiranja sadržaja na ekrane postavljene na naslonima sjedišta.
Najveći europski avioprijevoznik je kazao da bi putnici na nekim letovima srednje dužine mogli bežično prenositi filmove, TV emisije, muziku ili igre sa servera postavljenog u avionu na svoje prijenosne uređaje ili pametne telefone i to počevši od ovog ljeta, prenosi Reuters.

Ova opcija bi bila dostupna na letovima od Europe do Rusije, Bliskog Istoka ili Sjeverne Afrike, a usluga bi se počela nuditi na 20 aviona tipa Airbus A321, koji mogu prevoziti 220 putnika.

Jens Bischof, glavni komercijalni direktor Lufthanse, odbacio je zabrinutost da će neki putnici biti izostavljeni.

"Ovih dana, svi putuju sa tabletom ili pametnim telefonom", kazao je on na konferenciji za novinare na ITB Berlinu, koji je privukao 113.000 turističkih operatera, hotelijera, predstavnika vlada i dužnosnika aviokompanija.

Sustav BoardConnect, koji je odabrala Lufthansa, nudi jedna od njenih podružnica, Lufthansa Systems.