SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TURISTIČKI SEKTOR
 
LRH kupili Hotele Cavtat
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.07.2013. - 14:22:39
ZAGREB - Opatijska hotelska kompanija Liburnia Riviera Hoteli (LRH) izvijestila je danas da je potpisom kupoprodajnog ugovora stekla 80,8 posto dionica hotelske tvrtke Hoteli Cavtat iz Cavtata, a prema obavijesti LRH na Zagrebačkoj burzi time je nastala i obveza objavljivanja ponude za preuzimanje svih ostalih dionica s pravom glasa Hotela Cavtat.
Iz LRH se danas nije moglo doznati za koji su iznos stekli većinski dionički udjel u Hotelima Cavtat. Iz Uprave LRH napominju da će "budućim kvalitetnim radom u području restrukturiranja, vođenja i razvoja povećati financijske rezultate, a time i vrijednost Hotela Cavtat".

Dodaju i da su Hoteli Cavtat prošle godine ostvarili 77,6 miljuna kuna prihoda te oko 17,4 milijuna kuna financijskog rezultata mjerenog kao neto dobit plus amortizacija.

Raspolažu s 1.236 kreveta u 618 soba u dva hotela Epidaurus i Albatros u Cavtatu koji su kategorizirani sa tri i četiri zvjezdice.

U obavijesti LRH na Burzi o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Hotela Cavtat stoji da su kupoprodajni i ugovor o prijenosu dionica Hotela Cavtat sklopili danas sa tvrtkom Endicott Croacia S.L. (iz Palma de Mallorce, Španjolska). Ta je tvrtka bila vlasnik 80,8 posto dionica Hotela Cavtat koje je prodala LRH-u.

U obavijesti na Burzi navodi se i da Hoteli Cavtat imaju temeljni kapital od 122,8 milijuna kuna koji je podijeljen na 614.180 redovnih dionica svaka nominalnog iznosa od po 200 kuna.