SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZSE
 
LRH Hoteli Cavtat od 9. listopada na Zagrebačkoj burzi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.10.2015. - 12:26:43
ZAGREB - Središnje klirinško depozitarno društvo objavilo je na internetskim stranicama Zagrebačke burze obavijest povodom podijele društva Liburnia Riviera Hoteli (LRH) i osnivanju tvrtke LRH Hoteli Cavtat.
prema dogovoru dioničara nakon podjele tvrtka Liburnia Riviera Hoteli upravljat će objektima na libirnijskom području, a LRH Hoteli Cavtat onima u Cavtatu i Portorožu.

U obavijesti se navodi da će se podjela s osnivanjem i smanjenjem temeljnog kapitala u informacijskom sustavu SKDD-a provesti 13. listopada. U sustav će biti upisan novi izdavatelj, LRH Hoteli Cavtat pod oznakom LRHC_I s oznakom vrijednosnog papira LRHC-R-A.

Istovremeno će u informacijski sustav biti upisano i smanjenje temeljnog kapitala a Liburnia Riviera Hotela s 898,84 milijuna kuna na 696,07 milijuna kuna, odnosno za 202,77 milijuna kuna. Nominalni iznos dionice Liburnia Riviera Hotela (LRH-R-A) bit će smanjen za 670 kuna, s 2970 kuna na 2300 kuna.

Nakon podjele i smanjenja temeljnog kapitala u informacijski sustav SKDD-a Liburnia Riviera Hoteli bit će upisani s tenmeljnim kapitalom u iznosu 696,07 milijuna kuna koji će biti podijeljen na 302.641 dionicu oznake LRH-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 2300 kuna, a LRH Hoteli Cavtat s temeljnim kapitalom od 202,77 milijuna kun akoji je podijeljen na 302.641 dionicu oznale LRHC-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 670 kuna.

Dioničari Liburnia Riviera Hotela će nakon podjele društva za vaku dionicu (oznake LRH-R-A) steći jednu dionicu LRH Hotela Cavtat (oznake LRHC-R-A).

Zadnji dan trgovanja za koji se obavlja namira u SKDD-u postojećim dionicama Liburnia Riviera Hotela nominalnog iznosa 2970 kuna je 7. listopada, a prvi dan trgovanja za koji se obavlja namira u dionicama istog uzdavatelja, ali s pojedinačnom nominalnom vrijednošću od 23300 kuna je 9. listopada.

Prvi dan trgovanja s dionicama LRH Hotela Cavtat, pojedinačnog nominalnog iznosa 670 kuna, bit će također 9. listopada.

A predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Igor Šehanović u utorak je predstavio rezultate poslovanja LRH Grupe od 2010. do 2015. na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka. Tom prilikom najavio je da Grupa u ovoj godini očekuje oko 400 milijuna kuna prihoda iz pozitivan financijski rezultat.

Šehanović je rekao da su prihodi u spoemnutom razdoblju udvostručeni, da su 2010. bili manji od 200 milijuna kuna, te da je inancijski rezultat u 2010. bio negativan dok ove godine očekuje oko 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja.

Objasnio je da su prihodi udvotručeni zahvaljujući ulaganjima u razvoj: "Investirali smo više od 600 milijuna kuna u razvoj na liburnijskom području te u akviziciju hotela u Cavtatu (620 soba) i Portorožu (460 soba)".

Troškovi su smanjeni u svim stavkama: kod energenata, plaća, izravnih troškova, ostalih varijabilnih troškova...

Šehanović je rekao i da otpuštanja radnika više neće biti te da sada slijedi povećanje broja zaposlenih, da LRH planira nekoliko investicija, te da razmatraju investiciju u novi hotel u Ičićima sa 180 soba.

LRH je nedavno podijelio poslovanje na dvije tvrtke, pa će LRH Opatija upravljati objektima na libirnijskom području, a LRH Hoteli Cavtat onima u Cavtatu i Portorožu.

Na upit o prodaji četiri liburnijske vile i drugih nekretnina u vlasništvu LRH Šehanović je odgovorio da ponuđača ima, ali više o tom poslu nije želio reći.