SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVRATAK
 
Ljiljana Smajlović opet glavna urednica Politike
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.06.2013. - 17:33:15
BEOGRAD - Ljiljana Smajlović će od 1. jula obavljati funkciju glavne i odgovorne urednice lista Politika, saopštila je danas Skupština kompanije "Politika, novine i magazini".
Na redovnoj sednici, članovi Skupštine jednoglasno su odlučili da Smajlovićeva od 1. jula bude na mestu glavnog i odgovornog urednika.

"Skupština PNM se zahvaljuje na predanom i posvećenom radu dosadašnjem glavnom i odgovornom uredniku gospodinu Draganu Bujoševiću", dodaje se u saopštenju.

Ljiljana Smajlović je predsednica Udruženja novinara Srbije, a na drugi mandat na toj funkciji izabrana je u maju ove godine.

Rođena je u Sarajevu 1956. godine. Diplomirala je novinarstvo 1977. na sarajevskom Fakultetu političkih nauka. Od 1978. do 1992. radila je u sarajevskom Oslobođenju, a u januaru 1993, po preseljenju u Beograd, zapošljava se u nedeljniku Vreme.

Godine 1997. godine postaje spoljnopolitički urednik magazina Evropljanin, da bi 1999. godine prešla u NIN, gde radi do 2005, kada je imenovana za glavnu i odgovornu urednicu Politike. Smenjena je u oktobru 2008.

Član je samoregulatornog Saveta za štampu i Komisije Vlade Srbije za razmatranje činjenica u istragama o ubistvima novinara u Srbiji. Dobitnica je nagrade UNS Dimitrije Davidović za 2007. godinu.