SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAMPANJA
 
Linić: Milanovićeva vlast rješava svu prljavštinu prethodnika
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 27.05.2013. - 19:52:21
ŽMINJ - Ministar financija Slavko Linić na večerašnjoj je predizbornoj tribini SDP-a u Žminju, na kojoj je podržao kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana, ustvrdio kako vlast premijera Zorana Milanovića rješava, kako je rekao, "svu prljavštinu koju je ostavila prethodna vlast".
To dokazuje, smatra on, kako nisu svi političari isti te kako zbog toga građani trebaju u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora izaći na birališta u što većem broju.

"Upravo oni koji su kazneno gonjeni ili protiv kojih se vode sudski postupci pokušavaju zagovarati teoriju kako su svi političari isti, što nije istina", kazao je Linić dodavši kako je sadašnja vlast u siječnju 2012. godine zatekla državu u katastrofalnom stanju.

U prilog tomu on je spomenuo brodogradnju koja do tada nije bila privatizirana, željeznicu od čijeg se razvoja bilo odustalo, nekontrolirano građenje autocesta te Hrvatske vode koje su bile bez investicija.

Po njegovim riječima sadašnja Vlada je smanjila deficite, kontrolira rashode, okrenula se investicijama, završava proces privatizacije brodogradnje a uz sve to započelo je i ulaganje u Hrvatskim željeznicama.

Govoreći o brodogradnji ministar Linić je kazao kako je pet milijardi kuna osigurano u idućih pet godina za procese restrukturiranja dok se sredinom lipnja, kako je najavio, očekuje konačni dogovor između Uljanika i Europske komisije nakon čega bi, kako je rekao "uslijedilo preuzimanje 3. maja od strane ovog pulskog brodogradilišta, čime bi se završio proces privatizacije hrvatske brodogradnje".

"To je samo dokaz kako ova Vlada radi za razliku od ostalih koji politikanstvom, obmanom i lažima u javnost plasiraju tezu kako ne radimo ništa, kako smo izgubljeni te kako ekonomija propada", poručio je Slavko Linić.

Kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS za istarskog župana Damir Kajin istaknuo je kako samo velika izlaznost na nedjeljnim izborima mijenja Istru.

"Naša koalicija odlučna je uhvatiti se u koštac s najvećim problemima, od korupcije do stranačkog klijentelizma dosadašnjeg modela vlasti te hrabro krenuti u posao stvaranja uvjeta jednakih šansi za sve", kazao je Kajin dodavši kako je u ove izbore išao kako se Istrom, kako je rekao "ne bi upravljao daljinskim te kako na ovim prostorima ne bi zaživjela politika otići i ostati".

U prilog tomu on je naglasio kako već dvije godine predsjednik IDS-a najavljuje odlazak iz politike dok je prije par dana najavio da ima namjeru ponovno se kandidirati za predsjednika IDS-a.

"Na to ga je vjerojatno natjeralo to što je uvidio kako u Hrvatskoj prolaze oni koji se povlače s pozicije izvršne vlasti i stranačkih pozicija, pa je odlučio radije iskoristiti mogućnost koju je nedavno patentirao Đukanović u Crnoj Gori", zaključio je Damir Kajin.