SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREGOVORI
 
Kujundžić: Vlada na pregovore dolazi s konkretnim prijedlogom u vezi plaća u zdravstvu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.09.2019. - 14:12:34
ZAGREB - Pregovarački odbori Vlade i sindikata zdravstva sastat će se ponovno u utorak na novom krugu pregovora u Ministarstvu zdravstva, a ministar zdravstva Milan Kujundžić najavljuje da će pred sindikate izaći s konkretnim prijedlogom u vezi povećanja plaća zaposlenih u zdravstvenom sustavu.

"Izaći ćemo s konkretnim prijedlogom koji će biti u granicama mogućeg. Vjerujem da ćemo sutra imati neko rješenje koje ćemo potom iznijeti Vladi", rekao je Kujundžić Hini.

Sindikati ističu kako je minimum od kojeg ne odustaju 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost, koje su parafirali s ministrom zdravstva, što Vlada nije prihvatila već je kolektivne pregovore vratila na početak.

Ministar financija Zdravko Marić više je puta izjavio kako dodatni financijski zahtjevi sindikata zdravstva i školstva nisu predviđeni u državnom proračunu te da povećanje plaća u tim javnim službama mora biti u skladu s mogućnostima.

Strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i ovoga tjedna nastavljaju s mirnim prosvjedima pred bolnicama, uz poruku da zdravstveni radnici rade u otežanim uvjetima rada i zaslužuju veće plaće.

Prosvjedi "Pet do 12" održani su u ponedjeljak u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu i u Općoj županijskoj bolnici (OŽB) Vinkovci.