SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TERAPIJA
 
Krstulović Opara na posebnoj terapiji u KBC-u Zagreb
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 24.01.2018. - 16:32:56
SPLIT - Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji se zbog ozbiljnih zdravstvenih poteškoća liječi u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split, privremeno će biti prebačen u KBC Zagreb kako bi se tamo obavila posebna terapijska metoda koja nije dostupna u splitskom KBC-u, doznaje se u srijedu u splitskoj bolnici.

Nakon što se u Zagrebu do kraja srijede ili u četvrtak obavi terapija gama-nožem (uređaj za precizno zračenje tumora), koji u Hrvatskoj ima samo KBC Zagreb, Krstulović Opara bit će vraćen u splitsku bolnicu.

Splitski gradonačelnik došao je na Odjel za neurologiju KBC-a Split u subotu, budući da se žalio na glavobolju i vrtoglavicu. Nakon obavljenih pretraga, ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić izvijestio je u utorak da Krstulović Opara boluje od melanoma, zloćudnog tumora kože koji se proširio na mozak.

Unatoč teškoj dijagnozi, Krstulović Opara nije klonuo duhom već je iz bolesničke postelje uputio javnosti optimistične poruke, pa čak i video snimku u kojoj je zapjevao melodiju iz Našeg malog mista - "A moj bože, ča se može moglo je i svršit gore".