SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAGA
 
Kreditom HBOR-a Agrokoru bavit će se DORH, ali i Povjerenstvo za sukob interesa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.07.2017. - 21:11:16
ZAGREB - Kreditom od 48,3 milijuna eura koji je prošle godine u prosincu Agrokoru odobrila Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR), bavit će se i Državno odvjetništvo i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Obje institucije već su, i to prije najmanje mjesec dana, kako je potvrđeno Novom listu, od HBOR-a zatražile i dobile svu dokumentaciju i popratne informacije o kreditu i uvjetima pod kojima je on odobren.

Kredit državne investicijske banke Agrokoru tek je mali djelić mozaika koji u istrazi u tom koncernu pokušava složiti istražitelji, dok Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa detalji trebaju kako bi odlučilo hoće li pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića.

Da je povjerenstvo, i to u dva navrata, tražilo i dobilo dokumentaciju i informacije od HBOR-a, što uključuje i snimku sa sjednice Nadzornog odbora HBOR-a na kojoj se odlučivalo o kreditu Agrokoru, potvrdila nam je i njegova predsjednica Dalija Orešković.

No, o samom predmetu nije željela govoriti, tek je kazala da će se odluka o tome hoće li postupak biti pokrenut ili ne donijeti kad se utvrde sve činjenice. Tek nakon toga bi, ako do pokretanja postupka dođe, Povjerenstvo zatražilo i očitovanje samog ministra Marića. Inače, Povjerenstvo je dobilo tri prijave protiv ministra financija koji je nekada bio zaposlenik Agrokora.