SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DIVIDENDA
 
Končar EI: Predložena dividenda 12 kuna po dionici
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.05.2012. - 13:56:00
Zadnja izmjena: 17.05.2012. - 16:03:51
ZAGREB - Glavna skupština Končar Elektroindustrije (EI), sazvana za 3. srpnja, odlučivat će između ostalog o isplati dividende dioničarima u iznosu od 12 kuna po dionici, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Uprava i Nadzorni odbor (NO) tvrtke utvrdili su krajem ožujka financijske izvještaje društva za 2011. prema kojima neto dobit ostvarena u prošloj godini iznosi 70,6 milijuna kuna.

Glavnoj skupštini predlaže se da se dobit rasporedi tako da u zakonske rezerve ide pet posto ostvarene dobiti, ili 3,5 milijuna kuna, u statutarne rezerve i ostale rezerve po 18,18 milijuna kuna.

Preostala raspoloživa dobit u iznosu od 30,7 milijuna kuna namijenjena je za dividendu dioničarima, što je 12 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD kao nositelji prava na dionicama na dan koji je 15 dana iza datuma održavanja glavne skupštine, a isplata dividendi izvršit će se najkasnije u roku 15 dana od dana stjecanja tražbina za isplatu dividende.

Glavna skupština treba donijeti i odluke o opozivu članova Nadzornog odbora te o izboru novih članova NO.

Predlaže se da se opozovu članovi NO Božidar Piller, Đuro Perica, Nenad Matić, Elvis Kovačević, Kristijan Floričić i Vicko Ferić te da se za članove NO izaberu Tomislav Radoš, Nenad Filipović, Kristina Čelić, Dragan Marčinko, Petar Vlaić i Vicko Ferić.