SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IDEJE
 
Kolakušić: Zabranu pobačaja i uvođenje eura treba dati na referendum
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 28.05.2019. - 17:24:00
Zadnja izmjena: 28.05.2019. - 22:35:15
ZAGREB - Mislav Kolakušić, nezavisni kandidat koji je iznenadio na EU izborima, gostovao je na N1 televiziji, gdje je govorio o političkim aktualnostima.

Iako nije želio iznijeti svoj stav o pitanju pobačaja, jer kako kaže, on se time neće baviti, rekao je da o njegovoj zabrani treba provesti referendum. Na primjedbu novinara je li odlučivanje o zabrani pobačaja u skladu s ustavom Kolakušić je ponovno odgovorio protupitanjem: 'A tko je napisao ustav', rekao je za N1 televiziju.

- Moje mišljenje o pobačaju je apsolutno nebitno. Ja se uopće kao premijer ne mislim baviti pobačajem', rekao je i dodao kako želi referendum o uvođenju eura.

Na pitanje treba li se, po uzoru na Austrije, zabraniti ustaške simbole u Hrvatskoj ponovno je novinaru odgovorio protupitanjem što točno piše u toj odredbi. Kada mu je novinar odgovorio da se eksplicitno spominju ustaški simboli i ponovno ga upitao treba li te simbole zabraniti u Hrvatskoj, Kolakušić je odgovorio: 'Koji dio?' pa rekao da mora vidjeti što točno piše u austrijskom zakonu, jer ne može samo vjerovati na riječ, a onda je i napao novinara.

- Vaš jedini zadatak je da i dalje potičete podjele u Hrvatskoj', rekao je Kolakušić.

Na pitanje je li mu Živi zid opcija za koaliranje odgovorio je da nije. U razgovoru je potvrdio da želi na parlamentarne izbore ići s Pantovčaka te je ustvrdio kako to nije u nikakvoj suprotnosti s ustavom.