SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Kolakušić najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 27.05.2019. - 07:41:02
ZAGREB - Do Mislava Kolakušića sinoć su pokušavali doći svi mediji, ali i brojni građani su se raspisali po društvenim mrežama kada će se Kolakušić obratiti javnosti. No, on je jučer poručio "Večeras sam s obitelji i ne dajem izjave".

No, kada je glasao najavio je već koji će mu biti prvi potez ako osvoji mandat.

U izjavi medijima Kolakušić je jučer tijekom dana kazao da očekuje da građani izađu u velikom broju te da očekuje izlaznost od 30 posto.

"Mi očekujemo da ćemo ostvariti dva mandata i da će se time pokrenuti Hrvatske jer promjene svi zaslužujemo i one su nužne", rekao je Kolakušić.

Na pitanje koji će mu biti prvi potez ako uđe u Europski parlament rekao je: "Prvi potez je da se kandidiramo na predsjedničkim izborima".

Građanima je nakon toga poručio: "Građani odlučuju. Na zadnjim izborima dogodilo se nešto nevjerojatno. HDZ je osvojio 10 posto, a s tij 10 posto je osvojio 50 posto zapravo, odnosno 6 mandata. Građani to ne smiju dopustiti nego moraju izaći i glasati. Ne smiju dopustiti da 10 posto građana odlučuje o njihovoj sudbini i sudbini njihove djece".

Mislav Kolakušić osvojio je 68.882 preferencijalnih glasova te zauzeo drugo mjesto ukupno odmah iza Ruže Tomašić koja je osvojila 69.989 glasova.