SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SAMOUVJEREN
 
Kolakušić: Bit ću kratko u Europskom parlamentu, pa postajem predsjednik. A bit ću i premijer
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 27.05.2019. - 13:23:00
Zadnja izmjena: 27.05.2019. - 14:07:00
ZAGREB - Mislav Kolakušić, najveće iznenađenje ovih izbora, koji je osvojio drugi najveći broj preferencijalnih glasova, obratio se javnosti.

"Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore. Hrvatska se može mijenjati isključivo u Saboru. Na moju veliku žalost veliki broj građana, njih 70 % je reklo: mene ne zanima hoće li moje dijete dobro živjeti u Hrvatskoj. Oni su odlučili ostati kod kuće,. Stranka na vlasti koja se zove HDZ/SDP je ostvarila 8 od 11 mandata! Tko je to odlučio, oni koji su ostali kuće"

"Sada slijede predsjednički izbori. Najavljujem da krećem u kampanju. Morate izaći, morate se osvijestiti i izaći na izbore!", rekao je Kolakušić.

"Idem u Europski parlament, prisustvovat ću na sjednicama. Moji u uredu će mi pomagati.. Sve ću stići. Nakon što odem u Europski parlament, odmah krećem s predsjedničkom kampanjom", dodao je.

"U Bruxellesu ćemo biti nezavisni. Cijelo vrijeme se priča - morate biti dijelovi velike grupacije, a oni rade na štetu građana", kaže.

"Ovo je priča koju sam dosad financirao svojim novcem. Do zadnje lipe", tvrdi Kolakušić.

"U Europskom parlamentu ću biti oko dva zasjedanja i onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske. Vjerujte kad ću ja biti tamo, svi će čuti za Hrvatsku"

"Pozivamo predstavnike medija da zabilježe ovaj povijesni trenutak koji će označiti početak korjenitih promjena u Republici Hrvatskoj", najavljeno je u priopćenju.

Podsjetimo, Kolakušić je sinoć poručio kako neće komentirati rezultate te da će večer provesti u krugu obitelji. No ranije tijekom dana najavio je kako će mu prvi potez, ako uđe u Europski parlament, biti kandidatura na predsjedničkim izborima.

Kolakušić je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova.

Foto: SBplus