SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Knežević: Svaki dan štrajka u Fiatu uvećava štetu za sve nas
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.07.2017. - 08:53:48
BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fiata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Chrysler automobili" mogla da odluči o izmeštanju svojih mašina u neku drugu državu.

"Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom 'Fiata', često i u sitne sate kako bismo sprečili da nastala šteta bude još veća", napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u "Večernjim novostima".

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje "pogrešnu poruku" poslovodstvu "Fiata", koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori.

"Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto", ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, "uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide".

"Stoga ne branimo mi nekog 'stranca' u našoj zemlji na račun 'našeg'. Mi branimo princip da nam svima bude bolje", ocenio je ministar.

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom "Fiata".

"Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas", zaključio je Knežević u autorskom tekstu.