SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
ULAGANJA
 
Kineske kompanije zainteresovane za ulaganje u CarGo
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 24.05.2019. - 19:53:32
ŠANGAJ - Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies, potpisao je više ugovora o razumevanju sa kineskim investitorima na Kinesko-evropskom privrednom Forumu u Šangaju.

Ovde je prisustvovao kao jedini privrednik iz Srbije, saopšteno je iz te kompanije.

Na forumu na kome je učestvovalo više od 500 predstavnika kompanija, i koji ima za cilj povezivanje kineskih partnera sa evropskim, Guberinić se sastao sa predstavnicima kompanije koja pravi elektronska vozila, sa kojima je potpisao Ugovor o zastupanju CarGo-a pred kineskim investitorima.

- Interesovanje za CarGo bilo je ogromno - rekao je Guberinić nakon povratka sa Foruma i dodao:

- Njima je Srbija veoma interesantno tržište i raspoloženi su za investiranje u inovacije. Trenutno se prevodi naš biznis plan na kineski.

Vuk Guberinić se na Forumu sastao sa direktorom za internacionalni razvoj kompanije "Didi", najvećeg ride sharing" provajdera na svetu, koji je rekao da su spremni da nastave da investiraju u inovacije u Jugoistočnoj Evropi.

Sastanak je održan i sa predstavnicima kompanije "Benma", čiji je jedan od osnivača i investitora svetski poznata "Alibaba", a zbog ogromnog interesovanja u razvoj automobilskog sektora, razgovaralo se i o mogućim ulaganjima u specijalni softver za pametne automobile.