SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Jorn Pedersen odlazi iz Uprave Podravke
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.06.2014. - 18:58:15
KOPRIVNICA - Član Uprave Podravk Jorn Pedersen napušta kompaniju s 18. srpnja ove godine, izvijestili su danas iz koprivničke prehrambene tvrtke iz koje navode da su Pedersen i kompanija sporazumno razišli dvije i pol godine nakon njegova imenovanja. Pedersen je članom Upave imenovan u veljači 2012. godine, a u Podravki je prvotno bio zadužen za međunarodna tržišta, a nakon toga za program dezinvestiranja.
Nadzorni odbor Podravke i Jorn Pedersen sklopili su sporazum o odlasku Pedersena iz Uprave Podravke, navodi se u priopćenju.

Prenosi se i izjava predsjednika Nadzornog odbora Podravke Dubravka Štimca kako su, nakon izražene želje za radom na određenim razvojnim projektima izvan Podravke, donijeli odluku o sporazumnom prekidu suradnje s Jornom Pedersenom kao članom Uprave Podravke.

Kako se doznaje iz izvora bliskih Upravi, u Podravki se već duže vrijeme najavljivao odlazak Pedersena koji u planu ima pokretanje vlastitog biznisa mimo Podravke.

Radeći duži niz godina na tržištu Hrvatske, razvio sam određene poslovne ideje te smatram da je sada došlo pravo vrijeme da ih i pretvorim u stvarnost, ističe Pedersen i dodaje kako će nastaviti živjeti i raditi u Hrvatskoj.