SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Jako Andabak preuzeo još dva hotela u okolici Omiša
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 15.03.2019. - 12:15:00
Zadnja izmjena: 15.03.2019. - 17:22:54
SPLIT - Najveći dalmatinski hotelijer Jako Andabak od nekadašnjeg vlasnika Studenca preuzeo je dva hotela u okolici Omiša.

Kako piše tportal, Andabakov lanac hotela Bluesun od Josipa Milavića je na deset godina u najam uzeo hotele Sagitta u mjestu Ruskamen te Nestos u Duću. Sagitta ima 85 soba i tri zvjezdice, dok Nestos ima tridesetak soba i još uvijek nije u funkciji. No, oba će hotela već ove sezone poslovati.

Uz to, kako je Andabak potvrdio, postoji i mogućnost daljnjeg proširenja suradnje.

Pod Bluesunom inače djeluju još 11 hotela te kamp u Paklenici. Točnije, jedan od najbogatiji hrvatskih poduzetnika ima tri hotela u Brelima, tri u Tučepima, tri u Bolu i jedan u Supetru te u Starigradu. Dodatno, on je i vlasnik Bizovačkih toplica i hotela Kaj u Mariji Bistrici. Uza sve to, pod Andabakovim je vlasništvom i aerodrom na Braču, a nedavno je preuzeo i hotel Jadran u Tučepima te uskoro započinje gradnju još jednog hotela i to uz splitsku plažu Trstenik.

Josip Milavić, pak, omiški je poduzetnik koji je osnovao Studenac koji danas ima oko 380 trgovina i minimarketa u Dalmaciji, a lani ga je prodao poljskom Enterprise Investorsu.