SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BLAGI RAST
 
Jadrolinija blizu rekordnih dosega
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.08.2019. - 10:13:40
RIJEKA - Trajekti, katamarani i brodovi Jadrolinije u ovoj su godini, od 1. siječnja do 18. kolovoza, prevezli ukupno 8,5 milijuna putnika te 2,2 milijuna vozila. 

Nacionalni putnički brodar time je i u dosadašnjem dijelu godine, ostvario rast putnika od 1,5 posto.

Takozvana srpanjska rupa u turističkoj sezoni, u brodskom prometu putnika i vozila nije se osjetila, a u tom mjesecu Jadrolinija je prevezla 2,3 milijuna putnika i 560 tisuća vozila, što su brojke praktično identične lanjskima.

Rezultatima koji, za sad, nadmašuju prošlu, rekordnu, godinu u povijesti Jadrolinije, predsjednik uprave David Sopta ocijenio je iznimno zadovoljavajućima, uključujući i špicu turističke sezone.

- Preko osam i pol milijuna putnika i dva milijuna i dvjesto tisuća vozila ove godine prevezli smo bez većih poteškoća, a naročito smo zadovoljni rezultatima predsezone koji pokazuju pozitivne trendove rasta. Pred nama je još uvijek dosta intenzivnog prometa, posade i brodovi u punom su pogonu, te stoga očekujemo nastavak pozitivnih brojki, komentirao je ovogodišnji promet Sopta.

Prošle su godine posade i brodovi Jadrolinije ostvarili rekordan promet u dosadašnjoj povijesti kompanije, s 12,3 milijuna putnika te tri milijuna vozila. S rastom prometa, Jadrolinija je lani zabilježila i rast ukupnih prihoda od 3,2 posto, u iznosu od 951,2 milijuna kuna, dok su rashodi u ukupnom iznosu od 870,8 milijuna kuna bili za isti postotak manji nego u 2017. godini.