SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OVRHE
 
Istra neslavni rekorder: Na bubnju čak 533 nekretnine
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Istre
Datum objave: 30.11.2013. - 11:26:40
PULA - Istarska županija neslavni je hrvatski rekorder po broju nekretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku: prema Očevidniku Hrvatske gospodarske komore, trenutno su na bubnju 533, od čega 83 samo u Puli.
Istra ima više ovrha, dvostruko od Zagreba i Zagrebačke županije, gdje su na bubnju 244, odnosno 222 nekretnine, ali i u odnosu na sve druge županije, piše Glas Istre. U Primorsko-goranskoj županiji oglašeno je "samo" 148 nekretnina, u Osječko-baranjskoj 144, dok je u svim ostalim županijama ta brojka manja od sto.

Prije nepunih mjesec dana u Istri je prema Očevidniku bilo 435 nekretnina na ovršnoj prodaji, a danas ih je 98 više. U odnosu na kolovoz, kada su na ovrsi bile 202 nekretnine, rast je veći od sto posto! I dok su u najvećem istarskom gradu na bubnju stanovi, kuće, poslovni prostori, u unutrašnjosti su to najčešće poljoprivredna i građevinska zemljišta, pašnjaci, šume, štale, okućnice. U Puli se stanovi prodaju po nekoliko stotina tisuća kuna, no na dražbi su i velika građevinska zemljišta, poput onog u Šijani, čijih se pet tisuća kvadrata prodaje po početnoj cijeni od 6,3 milijuna kuna, dok poslovni prostori dosežu cijenu od šest milijuna kuna.