SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI ISKORAK
 
Intesa Sanpaolo ulazi u sektor zdravstvene njege
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 15.03.2019. - 07:47:58
MILANO - Kao odgovor na rastuću potrebu za medicinskom njegom talijanske populacije, Intesa Sanpaolo grupa lansirala je XME Salute kako bi svojim klijentima ponudila digitalnu uslugu koja brzo i jednostavno upravlja rezervacijama medicinskih pregleda, a istovremeno pruža značajne popuste na zdravstvene usluge.

Inicijativu je razvila tvrtka Intesa Sanpaolo Smart Care, grupna tvrtka koja razvija digitalne usluge u području mobilnosti, zdravlja i doma, u saradnji s Previedical, vodećom talijanskom mrežom odobrenih zdravstvenih ustanova i liječnika, koje koriste zdravstveni fondovi i osiguravajuća društva, uključujući i dopunski zdravstveni fond za zaposlenike Intesa Sanpaolo.

Banka tako potvrđuje svoju predanost da svojim kupcima nudi proizvode za zaštitu i visokokvalitetne usluge kao odgovor na kritične potrebe poput zdravstvene skrbi.

Talijanska donaćinstva su 2018. godine plaćala oko 150 miliona medicinskih usluga iz vlastitih džepova, s prosjekom od 3,4 usluge po osobi.
Od 2013. do 2017. privatni izdaci za zdravstvo porasli su za 9,6%. U 2018. godini dosegli su 40 milijardi eura, uz prosječnu cijenu po osobi od 655 eura.

Procjenjuje se da je prosječno vrijeme čekanja za termin zdravstvene zaštite u javnom sektoru 54,5 dana. U privatnom sektoru je to prosječno 5,7 dana, zbog čega se sve veći broj ljudi odlučuje za korištenje ove usluge.