SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROPUST
 
Imovinska kartica: Tolušić prijavio upola manju kvadraturu kuće
Autor/izvor: SEEbiz / Telegram
Datum objave: 06.05.2019. - 14:39:13
ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u imovinsku karticu nije upisao točnu kvadraturu svoje kuće u Virovitici, piše Telegram. no zanimljivo je i da je kuću gradila tvrtka koja je često dobivala poslove u Virovitičko-podravskoj županiji, pa i u vrijeme kada je Tolušić bio župan.

Tolušić je u karticu upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, no u prijepisu posjedovnog lista kojeg izdaje Državna geodetska uprava stoji kako je veličine 330 metara četvornih.

Na istom zemljištu nalazi se još jedna kuća od 121 četvroni metar, koju tolušić uopće nije prijavio. Tvrdi kako se radi o pomoćnom objektu kojeg se ne treba prijaviti. No Telegram tvrdi kako taj objekt ima staklena vrata i ugrađenu klimu, te se očito radi o kući u kojoj se može živjeti.

Telegram je prije nego što je došao do prijepisa posjedovnog lista nazvoa tolušića koji je priznao da je u imovinsku karticu napisao krive podatke. no, umjesto 165 kvadrata što je upisao u kartici, tolušić tvrdi da je prava kvadratura još manja, odnosno 153 kvadrata

Osim toga, Telegram problematizira i tvrtku koja je gradila kuću. Radi se o Građevinarstvu Horvat, tvrtci koja je, dok je bio župan, dobila poslove izgradnje društvenog doma, ambulante, doma zdravlja, područne škole...