SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOALICIJE
 
IDS ostaje u koaliciji
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.03.2013. - 17:46:55

PULA - IDS ostaje u vladajućoj Kukuriku koaliciji, odlučilo je danas poslijepodne Predsjedništvo te stranke, neslužbeno doznaje Hina. Odluka je donesena na izvanrednoj sjednici Predsjedništva IDS-a održanoj u Puli nakon što je danas ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku.

Kako je priopćeno iz Ministarstva turizma Ostojić je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama te hajkom velikih razmjera što mu je onemogućilo da svoju dužnost obavlja na profesionalnoj razini koju su on i njegov tim uspostavili u Ministarstvu.

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović prihvatio je ostavku nakon razgovora s ministrom Ostojićem te pozvao IDS da ponudi novog kandidata za ministra turizma.

Ministar turizma ostavku je podnio nakon što su mediji objavili da je bio upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije, te da je njegova šogorica navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila "na ruke" više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi oštetivši tako državni proračun.