SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEVET MJESECI
 
HT: Neto dobit pala, prihodi rastu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.10.2017. - 09:03:00
Zadnja izmjena: 26.10.2017. - 09:05:19
ZAGREB - Hrvatski Telekom objavljuje svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za devet mjeseci 2017. godine. Rezultati devet mjeseci 2017. godine uključuju i utjecaj H1 Telekoma d.d. nakon provedenog procesa pripajanja H1 Telekoma d.d. OT - Optima Telekomu d.d.

Ukupni konsolidirani prihodi porasli su za 11,6% u odnosu na devet mjeseci 2016. i iznose 5.785 milijuna kuna. Bez učinka Crnogorskog Telekoma, prihodi su rasli 2,4%, u odnosu na isto razdoblje 2016. Ako se isključi utjecaj H1 Telekoma, prihodi su porasli 2,1%. Hrvatski Telekom nastavlja ostvarivati rast prihoda od pokretnih telekomunikacija, širokopojasnog pristupa i televizije,  veleprodaje, energije i sistemskih rješenja te nepokretnih komunikacija.

EBITDA prije jednokratnih stavki povećana je za 11%, na 2.345 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje 2016.

EBITDA marža je na razini od 40,5%. Izuzmemo li doprinos Crnogorskog Telekoma, EBITDA prije jednokratnih stavki porasla je za 3% i iznosi 2.177 milijuna kuna s EBITDA maržom od 41%. Bez utjecaja H1 Telekoma, EBITDA prije jednokratnih stavki je porasla za 2,7 %. Za devet mjeseci 2017. godine, ostvarena je neto dobit u iznosu od 735 milijuna kuna. U odnosu na isto razdoblje 2016. godine, neto dobit je manja za 17 milijuna kuna, odnosno za 2,2%. Bez utjecaja Crnogorskog Telekoma realizacija neto dobiti iznosi 709 milijuna kuna i manja je za 5,7%.

Ostvarenje neto dobiti pod utjecajem je veće amortizacije zbog povećanih infrastrukturnih ulaganja, povećanog vrijednosnog usklađenja imovine prvenstveno povezanog s povećanim vrijednosnim usklađenjem potraživanja kao posljedice tržišnih utjecaja i financijskih troškova povezanih s tečajnim razlikama.

Nastavak ulaganja u mrežnu infrastrukturu i inovativne usluge

Realizacija kapitalnih ulaganja u devet mjeseci 2017. godine, u odnosu na isto razdoblje 2016., povećana je za 28%, uključujući doprinos Crnogorskog Telekoma. Bez tog doprinosa, realizacija kapitalnih ulaganja povećana je za 18,1% u odnosu na isto razdoblje lani i iznosi 1.155 milijuna kuna.Uspješno poslovanje Hrvatskog Telekoma omogućilo je znatna ulaganja u mrežnu infrastrukturu, što je osiguralo rast brzina u nepokretnoj i pokretnoj mreži te povećanje kapaciteta. U nepokretnoj je mreži do kraja rujna 2017. omogućen optički pristup za ukupno 345 tisuća hrvatskih kućanstava čime je povećana pokrivenost optičkim pristupom za 17% u odnosu na kraj 2016. godine.

Pokrivenost novim generacijama pristupa dostupna je sada za 57% hrvatskih kućanstava kojima je omogućena brzina veća od 30 Mbit/s, dok je brzina veća od 100 Mbit/s dostupna u 18% kućanstava. 2 Istodobno, uz snažno povećanje ukupnog volumena prometa za 79% za vrijeme turističke sezone i 328%-tnim rastom podatkovnog prometa, omogućen je porast brzina u pokretnoj mreži. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, na kraju rujna 2017., porasla je pokrivenost stanovništva 4Gmrežom u zatvorenom prostoru i iznosi 75% (povećanje od 7 p.p. u odnosu na kraj 2016.), kao i pokrivenost u vanjskom okruženju koja iznosi 98% u odnosu na 96,9% na kraju 2016 godine. Velika brzina 4G mreže, brzina preuzimanja od 262,5 Mbit/s omogućena je za 47% korisnika. Na tržištu širokopojasnih usluga u nepokretnoj mreži i televizije, HT bilježi rast korisničke baze širokopojasnih usluga za 3% i televizijskih usluga za 5% u usporedbi s istim razdobljem 2016.godine.
Broj korisnika Magenta1 usluge kontinuirano raste i trenutno broji više od 92 tisuće kućanstava, što potvrđuje vrijednost koncepta vrhunskog korisničkog iskustva i pogodnosti.

Komentirajući poslovne rezultate za devet mjeseci 2017., predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković istaknuo je:

„Više sam nego zadovoljan ostvarenim rezultatima u devet mjeseci 2017. Snažni financijski rezultati omogućuju nam kontinuitet ulaganja kojim postavljamo čvrste temelje za usluge nove generacije i premium korisničko iskustvo. Rast korisničke baze televizijskih usluga pokazuje nam da smo novom TV platformom koju smo uveli u drugom polugodištu ove godine, vrhunskom kvalitetom slike, interaktivnošću, novim sučeljem i potpunom integracijom s mobilnim uređajima pružili korisnicima jedinstvenu uslugu prilagođenu u potpunosti njihovim očekivanjima. Uspješno smo podržali snažan porast podatkovnog prometa tijekom turističke sezone i istodobno smo omogućili rast brzina i upokretnoj i u nepokretnoj mreži. U idućim razdobljima nastavit ćemo s ulaganjima u mrežu i digitalnu transformaciju kompanije kao preduvjetima za najbolje korisničko iskustvo i premium poziciju na lokalnom i regionalnom tržištu.“