SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VLADA
 
HNS-ovi ministri na sjednicu Vlade poslali državne tajnike
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 04.07.2019. - 08:18:39
ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske održava se danas već u 8 sati ujutro. Ministri iz kvote HNS-a ne dolaze, šalju državne tajnike.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u Finskoj, a potpredjednik Vlade Predrag Štromar je mislio da će sjednica biti u srijedu pa je nešto drugo isplanirao, javlja N1 televizija.

Među prvima je u Vladu stigao upravo Lovro Kuščević.Na pitanje dokad ostaje ministar, rekao je: Do kad predsjednik Vlade odluči.

"Za ozbiljnu je analizu to što se koalicijski partner služi ucjenom i ultimatumom", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sjednice Vlade.

Sinoć je, zbog slučaja ministra uprave Lovre Kuščevića, održan sastanak užeg vodstva HDZ-a, nakon kojega je predsjednik te stranke, premijer Andrej Plenković kazao da Kuščević ostaje ministar te je najavio razgovor s HNS-om za sljedeći tjedan.

Naime, osim većine oporbe, ministrovu ostavku traži i HDZ-ov koalicijski partner HNS, koji, prema nekim medijskim napisima, prijeti i odlaskom iz Vlade ako ne ode Kuščević.