SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPCIJE
 
HBOR ponovo opcija za financiranje plaća u Uljaniku
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.08.2018. - 20:43:02
ZAGREB - U Vladi je završio sastanak o stanju u brodogradilištima na kojem su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Goran Marić te ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Ministar Marić i ja, zajedno s premijerom, radnicima i Upravom nastojimo naći legitimni modalitet kako bi se radnicima osigurale najmanje dvije plaće. O odgovoru Bruxellesa na plan restrukturiranja ovisit će i naši budući koraci", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat koji kaže da je HBOR jedan od mogućih izvora novca za plaće.

Ministar Horvat u izjavi je rekao da CERP nije opcija za isplatu plaća, ali nije objasnio zašto. Međutim, kako N1 doznaje iz izvora u Vladi, Europska komisija odbila je CERP.

Podsjetimo, strateški partner Uljanika Kermas energija zatražila je ranije kredit od HBOR-a kako bi dao pozajmicu Uljaniku za plaće, no to je odbijeno.

"S obzirom na način na koji je zahtjev sročen, logično je da je stigla odbijenica. Hoće li se zahtjev ponavljati, vidjet ćemo idućih dana", rekao je Horvat.