SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAZVOJ
 
Google razvija strojno učenje za mobilne uređaje
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 14.05.2019. - 11:01:20
NEW YORK - Google je na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji veliki naglasak stavio na svoje usluge koje se temelje na strojnom učenju.

Konkretno, Google se što se tiče strojnog učenja usredotočio na dva područja, ubacivanje što više značajki strojnog učenja na mobilne uređaje te uporabu strojnog učenja kao sredstva koje će olakšati život i pomoći određenim kategorijama korisnika (slijepim osobama, dijagnostici malignih oboljenja i osobama koje imaju poteškoća u čitanju i pisanju).

Time je tvrtka iz Mountain Viewa dala naslutiti da se u skoroj budućnosti više neće toliko usredotočiti na predstavljanje novih proizvoda, već će se staviti naglasak na strojno učenje kojim će se nastojati poboljšati postojeće tvrtkine proizvode. Google je već unio mnoga poboljšanja u svoj postojeći softver za strojno učenje što će samom Googleovom softveru ali i softveru trećih strana omogućiti vidljivo naprednije tehnike strojnog učenja.

Google, kako je već spomenuto, namjerava učiniti pomak s usluga strojnog učenja u cloudu prema uslugama za korisnike mobilnih uređaja.

Mobilne aplikacije koje se temelje odnosno koriste strojno učenje trebale bi biti brze, omogućiti privatnost korisnika te biti sposobne za izvođenje svih svojih funkcija bez potrebe za internetskom vezom. U skladu s time, Google je najavio novi izvanmrežni način rada za njihov Google Assistant (koji zasad za svoj rad zahtjeva internetsku vezu).