SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAHTJEVI
 
Glavaš traži ispriku i odštetu od Bernardića i Bunjca
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.11.2018. - 08:11:11
ZAGREB - Saborski zastupnik Branimir Glavaš pokrenuo je sudskim putem postupak za naknadu štete protiv šefa SDP-a Davora Bernardića i živozidaša Branimira Bunjca.

Glavaš od Bernardića i Bunjca traži ispriku zbot "svjesno iznesenih laži koje se tiču osobnosti izgovorenih kako u Saboru RH, tako i na press konferencijama". Zbog duševnih boli i povrede ugleda i časti od Bunjca traži odštetu od 100.000 kuna, a od Bernardića 150.000 kuna.

U pozivima na ispriku i naknadu štete navodi se kako je Bernardić 31. listopada tijekom konferencije za medije "ničim izazvan" rekao: "To je čovjek koji je pod optužnicama, koji na sumnjiv način skuplja većinu i tvori glavni stup u ovom trenutku Plenkovićevoj vladi, dok su drugi stup optuženik Saucha, ratni zločinac Glavaš i Ivan lažljivi Vrdoljak."

Također se navodi kako je na konferenciji za medije 13. studenog Bernardić izjavio: "Gledajte tko sve podržava ovu Vladu – imate Milana Bandića, čovjeka pod optužnicom, Ivana Vrdoljaka koji je pod istragom i koji je svjesno lagao da se nikada neće ukrcati na „Titanik vladu", osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša.... Divno društvo, sve na istom mjestu."

Istog tog dana Bernardić je, piše Glavašev odvjetnik, gostujući na jednoj televiziji po treći put Glavaša nazvao "osuđenim ratnim zločincem".

Branimir Bunjac je, prema riječima Glavaševa odvjetnika, 10. listopada na sjednici Sabora rekao: "Saveznik mu je Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac koji je putem Drage Tadića pokušao podmititi čak i suce Vrhovnog suda. Kad je trebao biti priveden pravdi pobjegao je u BIH, svojedobno isto kao i sam njegov mentor."

Glavašev odvjetnik Vedran Pajić Bernardića i Bunjca upozorava kako njegov klijent nije "osuđeni ratni zločinac".

"Navedenim činjeničnim tvrdnjama ste iznijeli lažne i neistinite kvalifikacije protiv moje stranke, svjesno ste obmanjivali hrvatsku javnost uživo u prijenosu na javnoj televiziji, što su kasnije prenijeli i drugi mediji. Svrha i smisao ovakvih Vaših tvrdnji je isključivo, jasno i nedvosmisleno iznijeta neistina i neosnovana pravna kvalifikacija, koju ste iznijeli sa saborske govornice, te ste time imali sračunatu i ciljanu intenciju dezavuirati i oblatiti gospodina Glavaša na način koji je i više nego očigledan", piše Pajić.

"Nije na snazi niti jedna osuđujuća presuda protiv njega. Naime, Vama kao i cijeloj hrvatskoj javnosti je poznato da je Ustavni sud RH 12. siječnja 2015. godine ukinuo drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda izrečenu protiv Branimira Glavaša, a Vrhovni sud RH je 28.srpnja 2016. godine ukinuo i prvostupanjsku osuđujuću presudu Županijskog suda u Zagrebu od 8.svibnja 2009. protiv gospodina Branimira Glavaša, te nikakva presuda (nepravomoćna ili pravomoćna) protiv moje stranke ne postoji. Isti se procesno pravno nalazi u poziciji 'optuženika', a ne nikako kako Vi tvrdite u poziciji 'osuđenog ratnog zločinca'", piše Pajić u pozivu na ispriku i naknadu štete.