SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Glavaš prodaje vilu u Hercegovini
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 20.08.2019. - 08:19:40
OSIJEK - Branimir Glavaš prodaje svoju kuću u Drinovcima. Velebno zdanje u Hercegovini, u rodnom mjestu njegovih roditelja, izgrađeno je 2009. godine, i to munjevitom brzinom – za samo četiri i pol mjeseca.

Te je godine u svibnju, podsjetimo, Glavaš nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991. i na dan izricanja presude otišao u Bosnu i Hercegovinu.

Osim što je pred njom ploča s natpisom "Za prodaju", ta je kuća s novim bazenom, neformalno nazvana "Villa Croatica", oglašena i za najam na poznatim internetskim stranicama za rezervaciju smještaja. Cijena je najma 600 eura po danu, za cijeli kompleks.

– Moj sin Filip stavio ju je u oglas za iznajmljivanje, ali slab je turizam ovdje. Nije bilo još nijednoga noćenja. Znali su se javljati gosti iz arapskih zemalja, ali kada, valjda, shvate da je to 99 posto katolički, hrvatski kraj, odustanu od dolaska – započinje Glavaš za Večernji list.

Pet je spavaćih soba te jedna kupaonica s kadom i bideom. Cijela je kuća moderno, pa i luksuzno opremljena, klimatizirana, s perilicom suđa i besplatnim Wi-Fi-jem. U dnevnom su boravku istaknute hrvatska te zastava Europske unije, iznad kamina su ukršteni mačevi.

– Filip je lani prodao kuću na Ugljanu pa je sagradio bazen u Drinovcima, ali turista svejedno nema – nastavlja on.

Na raspolaganju su gostima i oprema za sunčanje te roštilj.

Pogled iz kuće puca na jezero i planinu, a kao na dlanu vidi se cijela Imotska krajina. Međugorje je udaljeno 40 kilometara od Ville Croatice. Baška Voda je 45, a Brela su 49 kilometara dalje. Blizina hrvatske granice je prednost, ali upravo je granica, vjeruje Glavaš, i psihološka barijera za širenje turizma u tom kraju. Turizam Glavašu i nije cilj, kuću želi prodati. 4

– Darovao sam je sinu, iako sam na papiru ja još uvijek vlasnik, on se o njoj brine, ali velika je to briga i obveza. Filip je lani tu proveo dva tjedna, a ove je godine bio u Drinovcima dva puta po tri ili četiri dana – kaže Glavaš koji se upravo odmara u svom hercegovačkom domu.

– Stigao sam prije više od mjesec dana, imao sam 16. srpnja ročište na Županijskom sudu u Zagrebu i poslije rasprave došao sam ravno ovamo – dodaje on.

Prodajnu cijenu još nije istaknuo, a nije ju, kaže, ni odredio. – Nema tu cijene, ne mogu dobiti uloženi novac, ni da je kuća u Hrvatskoj, a kamoli u Drinovcima. Tako da cijenu nisam ni naveo, nego kad se pojavi kupac, pitat ću ga što nudi. Tko ponudi toliko da osjetim da se možemo dogovoriti, lako ćemo se dogovoriti – ističe naš sugovornik.