SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FABRIKA
 
Francuska kompanija Lesaffre kupila fabriku kvasca u Senti od Alltecha
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 14.02.2018. - 18:56:51
BEOGRAD - Francuska kompanija u industriji kvasca i fermentacije Lesaffre kupila je fabriku kvasca u Senti koja je u vlasništvu američke firme Alltech, saopštila je ta francuska kompanija.

Pomenuta fabrika će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane, navodi se u saopštenju Lesaffrea.

Generalni direktor Alltecha Alrick Blake je izjavio da je jedan od ključnih ciljeva njegove kompanije bio da obezbedi dugoročnu budućnost srpske fabrike i zaposlenih.

"Kompanija Alltech je zadovoljna što ovu fabriku prodaje porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga. Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili", rekao je Blejk.

Ovom transakcijom, Alltech nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

"Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca", izjavio je generalni direktor Lesaffre Grupe, Antoine Bol.

Američka kompanija Alltech je 2002. godine preuzela senćansku fabriku kvasca "Fermin".

Kompanija Lesafrre trenutno zapošljava 10.000 ljudi u 45 zemalja sveta i ima godišnji promet od dve milijarde evra.