SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AKCIJA STADION
 
Evo gdje Dinamo planira graditi novi stadion
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 12.12.2018. - 12:42:00
Zadnja izmjena: 12.12.2018. - 15:39:20
ZAGREB - Prvi čovjek maksimirskoga kluba, na isteku sjajne plave godine, odvažio se najaviti kako će Dinamo u skoro vrijeme "sam izgraditi stadion", i kako su s tim projektom već upoznati i u Gradu. 

Večernji list pitao ga je koja bi bila lokacija budućega Dinamova stadiona. Naime, načuli smo da je prva ideja graditi na mjestu današnjega objekta u Maksimiru.

– Da, prema našim planovima, srušili bismo sve tribine postojećega stadiona, osim sjeverne, i izgradili novi objekt kapaciteta 25 tisuća gledatelja. Nositelj projekta bio bi Dinamo, dok bi Grad trebao odobriti lokacijsku dozvolu i infrastrukturu. No, još je prerano govoriti o detaljima, za mjesec do mjesec i pol dana trebali bismo znati više – kazao je Barišić.

Ostvari li se Barišićeva najava o novome Dinamovu domu, u povijest bi (doslovno bi bio izbrisan s lica zemlje) otišao maksimirski "stadion-dinosaur" koji je doživio nekoliko rekonstrukcija, posljednju 1999. godine.

Gradnja maksimirskih tribina, prema projektu Vladimira Turine, Eugena Ehrlicha i Franje Neidhardta, počela je 1952. godine, devet godina poslije postavljena je rasvjeta i izgrađena istočna tribina koja natkriva zapadnu tribinu igrališta Hitrec-Kacian, dok je izgradnja južne tribine zgotovljena 1969. godine.

Još u kolovozu 2016. godine iz kluba je puštena bombastična informacija kako bi Dinamov Izvršni odbor na svojoj sljedećoj sjednici trebao odlučiti o pokretanju najvećega projekta – gradnje vlastitoga stadiona.

"Dinamo bi gradio manji, funkcionalniji stadion od oko 20-ak tisuća sjedećih mjesta koji bi modre mogao koštati oko 40 milijuna eura", objavljeno je tada, a onda, samo dva dana nakon ove objave, na sjednici Dinamova Izvršnog odbora o stadionu nije bilo ni riječi. Sve do prekjučerašnjega božićnoga domjenka.