SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KANDIDATI
 
DUUDI: Tri kandidata ispunjavaju formalne uvjete za čelna mjesta u CERP-u
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 02.06.2016. - 20:39:39
ZAGREB - Tri kandidata ispunjavaju formalne uvjete natječaja za imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) - Mirko Volarević, Goran Hranić i Marko Gabela, objavio je u četvrtak Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na svojim internet stranicama.

Natječaj za ravnatelja i zamjenika ravnatelja CERP-a, na razdoblje od četiri godine, objavljen je u Narodnim novinama (47/16) od 20. svibnja, a rok za prijavu bio je osam dana od objave.

Taj je natječaj bio prenesen i na mrežnim stranicama DUUDI-ja, na kojem je danas objavljena i obavijest kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete tog natječaja.

Pritom se najavljuje da će predstojnik DUUDI-ja Tomislav Boban s tim kandidatima razgovarati iduću srijedu, 6. lipnja - u tri termina (13, 13,30 i 14 sati) razgovarat će s trojicom kandidata - Mirkom Volarićem, Goranom Hranićem i Markom Gabelom.

Promjena termina održavanja razgovora s kandidatima nije moguća, navodi se u obavijesti DUUDI-ja.

Također se napominje kako će se "razgovor s kandidatima koji su se prijavili na natječaj za imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju održat će se u istim terminima".

DUUDI nije objavio koliko se ukupno kandidata javilo na natječaj, a imena trojice kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete naveo u rasporedu razgovora s predstojnikom tog ureda.

Natječajem su i za ravnatelja i zamjenika ravnatelja CERP-a bili traženi isti stručni uvjeti - završen najmanje diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij odgovarajuće struke; najmanje 5 godina radnog iskustva stečenog na rukovodećim položajima; radno iskustvo u organiziranju rada i vođenju poslova; poznavanje korporativnog upravljanja, odnosno neprofitnog upravljanja ili poznavanje financija i računovodstva.

Među stručnim uvjetima su bili i nepostojanje sukoba interesa u skladu s propisima koji uređuju sprečavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju javnih dužnosti, znanje najmanje jednog svjetskog jezika razine B2 po Zajedničkom europskom referentnom okviru te znanje rada na računalu.

Osim tih uvjeta, kandidati su morali biti hrvatski državljani, protiv njih nije smjelo biti doneseno pravomoćno rješenje o provođenju istrage, nije smjela postojati potvrđena optužnica, kao ni donesena presuda o izdavanju kaznenog naloga niti donesena nepravomoćna presuda. Protiv kandidata nije smjela biti donesena ni pravomoćna presuda kojom su bili osuđeni kaznena djela navedena u samom natječaju.

Uz potrebne dokumente, kandidati su na natječaj trebali dostaviti i svoj plan poslovanja CERP-a za mandatno razdoblje na koje se biraju.