SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Duspara: Premijerovo rješenje može biti tek privremena opcija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.03.2018. - 20:37:52
SLAVONSKI BROD - Brođani Uskrs dočekuju bez pitke vode koja je zagađena ugljikovodicima. Ne zna se koliko dugo su pili zagađenu vodu, niti do kada će morati ovisiti o vodi u cisternama i s polica trgovina.

Gost RTL-a Danas bio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Danas ste sudjelovali na tom kriznom stožeru, ponuđeno je rješenje spajanja vodocrpilišta na Sikirevce u roku od 15 dana. Čini li vam se to kao dug vremenski period za biti bez vode? Što ako se ta obećanja ne ispune?

"Gledajte, mi drugog rješenja nemamo i jedino što možemo je ubrzati taj proces spajanja na Sikirevce. Ali to je samo privremeno rješenje jer to neće biti dovoljno. Treba nam nekih 300 litara u sekundi u špicama, sa Sikirevcima ćemo dobiti 150 litara, dakle treba nam neko efikasnije rješenje, navjerojatnije novi cjevovodi od Sikirevaca prema Slavonskom Brodu."

Sutra je Uskrs, ljudi su već skuhali šunku i jaja, preporuča se da se voda ne pije. Hoće li stanovnici morati baciti hranu?

"Danas je gospodin Kujundžić rekao da bi dugotrajno korištenje te vode i izlaganje njoj možda moglo izazvati zdravstvene probleme, a ovo kratkotrajno što se kod nas dogodilo ne bi trebalo izazvati probleme. No, to ne znači da je ovaj problem malen, upravo zato smo nabavili cisterne. Znam da ovo nije najbolje rješenje, ali Brođani su izdržali i gore stvari u povijesti ovog grada i siguran sam da će izdržati i ovo."