SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Đukanović u Azerbejdžanu: Investiranje u izgradnju hotela na Žabljaku realno
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.10.2015. - 20:10:19
BAKU - Predsjednik Vlade Milo Đukanović završio je dvodnevnu posjetu Azerbejdzanu obilaskom Gabalskog reona, gdje je imao susrete sa rukovodiocem Reona Sabuhi Abdulajevim i predstavnicima kompanije 'Gilan', navodi se u saopštenju.
Premijer Đukanović je sa Abdulajevim razgovarao o mogućnostima  saradnje i korišćenju njhovih iskustava u razvoju planinskog turizma i pratećih sadržaja, uključujući i maksimalno korišćenje lokalnih resursa u proizvodnji hrane i drugim prerađivačkim kapacitetima. Konkretno, bilo je riječi o mogućnostima za investiranje u izgradnju hotela i objekata za zimski turizam na Žabljaku, uz maksimalno korišćenje gabalskih iskustava i u drugim mjestima na sjeveru Crne Gore. Ovaj gradić na sjeveru Azerbejdžana poznat je po ubrzanom razvoju, u kojem nema nezaposlenih.

Premijer Đukanović se u Gabali susreo i s ministrom za vanredne situacije Kemaludinom Gejdarovim, sa kojim je između ostalog razgovarao i o skorom potpisivanju međuvladinog sporazuma o saradnji u toj oblasti.

U delegaciji su bili i ministri ekonomije i odrzivog razvoja i turizma Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović.