SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIJEDLOG
 
Dubravko Štimac i Ivan Baketa predloženi za članove NO-a Končara EI
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.05.2016. - 07:48:12
ZAGREB - Nakon najnovije odluke Vlade o prodaji 20-ak posto dionica Končar Elektroindustrije koje su u vlasništvu države, kompanija je na Zagrebačkoj burzi objavila kako odgađa Glavnu skupštinu dioničara sa 31. svibnja na 10 lipanja.
Skupštini je predložen izbor šest novih članova Nadzornog odbora u kojem bi, sudeći prema predloženim dopunama dnevnog reda, predstavnici mirovinskih fondova trebali biti jače zastupljeni.

Za člana NO tako je predložen Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ CO obveznog mirovinskog fonda. Od ranije u NO Končara Elektroindustrije je Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Erste za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, a Skupštini je predloženo da mu se obnovi mandat na još četiri godini.

Budući da u članstvu NO-a Končara predstoji znatno jači utjecaj predstavnika mirovinskih fondova, ta činjenica signal je i za eventualno preuzimanje državnog paketa u njihovo vlasništvo.

Za novog člana NO-a predložen i je Ivan Baketa, novi savjetnik za nacionalnu sigurnost prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, poznat i kao njegov bivši poslovni suradnik u ugašenoj tvrtki Soboli, ističe Poslovni dnevnik.

U NO-u Končara također će ući Tomislav Šerić, bivši predsjednik uprave HEP-a, te Roko Vuletić, predsjednik HUP-ove Udruge nautičkog sektora, dok će Nenad Filipović, s obzirom na aktualni mandat člana NO-a kao i u slučaju nastavka obnašanja na istoj funkciji Petra Vlaića, ostati stari-novi nadzornik.

Navedeni članovi Nadzornog odbora biraju se na rok od četiri godine, odluka o njihovu izboru stupa na snagu s danom donošenja, a u primjenu kreće 4. srpnja.