SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Dodik: Izetbegović objavio opšti napad na srpske interese
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 14.11.2017. - 22:24:35
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da je Srbija najvažnija zemlja za stabilnost regiona, a da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović objavio "opšti napad na srpske interese".

Nakon izjave Izetbegovića da je, što se njega tiče, Kosovo do sada trebalo da bude priznato, Dodik je u emisiji "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije rekao da nije realno da BiH prizna nezavisnost Kosova jer je za to potrebna saglasnost Republike Srpske.

"Ovdje se tačno vidi da on priželjkuje priznanje Kosova, a ne da je riječ o pogrešno prenetoj izjavi... Motivacija je vjerovatno frustracija", rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da je Izetbegović pokazao da je "srpski neprijatelj broj jedan u BiH", da je njegov cilj "što veća šteta za Srbe" i dodao da je bošnjački član Predsjedništva BiH objavio opšti napad na srpske interese".

Predsjednik RS je rekao da "nijedna odluka" Bakira Izetbegovića nije validna bez ostalih dva člana Predsedništva i da mora postojati "sveto trojstvo tri konstitutivna naroda".

Izetbegović je u intervjuu za Dojče vele, upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo, rekao: "Nadam se da".