SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MINISTRICA
 
Divjak: Prostor za rješenje je od petka na stolu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.11.2019. - 17:03:00
Zadnja izmjena: 24.11.2019. - 17:03:46
ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, na Facebooku je pozvala na rješavanje pregovora između Vlade i sindikata te na okončanje štrajka u školama, kazavši da su učenici u toj situaciji najugroženiji.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

"Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu. Ukoliko u prvi plan ne stavimo učenike, zbog kojih smo zapravo tu, svi gubimo.

Odnose između sindikata i Vlade konačno smo izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja te na stol stavili konkretne analize i argumente - to je za mene bio ključni cilj i na tome smo čitavo vrijeme radili.

Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice.

Cilj je riješiti ovu krizu kako bi se učenici i učitelji vratili zadovoljni i motivirani u učionice i nastavili sukreirati reformu. Ako kroz reformu tražimo od naših učenika da umjesto učenja napamet, nauče rješavati probleme, onda je vrijeme da pokažemo primjerom kako odrasli i odgovorni ljudi mogu riješiti probleme, posebno kada su problemi kompleksni", napisala je ministrica na Facebooku.