SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEZE
 
Direktori vodećih regionalnih aerodroma za bolje povezivanje
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 22.11.2018. - 18:41:00
Zadnja izmjena: 22.11.2018. - 22:00:22
BEOGRAD – Intenziviranje međusobne saradnje i bolje regionalno povezivanje bile su neke od tema skupa direktora najuspešnijih aerodroma u regionu, održanog 21. i 22. novembra u Tivtu, na kojem je učestvovao i generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla", Saša Vlaisavljević.

Na skupu, čiji je domaćin bio izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, učestvovali su i generalni direktor Aerodroma Dubrovnik, Frano Luetić i direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković.

Kako saopštava Aerodrom „Nikola Tesla", direktori ovih vazdušnih luka razgovarali su o intenziviranju međusobne saradnje, a nakon sastanka najavili su održavanje foruma „Inicijativa uspešnih" u martu naredne godine u Beogradu.

„Kompanije kojima upravljamo beleže najbolje rezultate u regionu u svim parametrima poslovanja, odnosno u broju putnika, avio-operacija, kao i u finansijskim pokazateljima. Imamo mnogo zajedničkih tema, kao što je, npr. koncesija, jer je beogradski aerodrom u završnoj fazi vrlo uspešne koncesije", izjavio je Vlaisavljević po završetku skupa.

Dodao je da se razgovaralo i o drugim važnim temama, kao što su usavršavanje zaposlenih i bezbednost.

„Ovo je izuzetna inicijativa, a današnji sastanak bio je veoma uspešan. Dogovor je da se ova inicijativa uspešnih proširi i na ostale aerodrome sa više od milion putnika u regionu", rekao je Vlaisavljević.

I ostali učesnici istakli su želju za boljim regionalnim povezivanjem i izrazili nadu da će se forumu odazvati i predstavnici drugih aerodroma iz regiona, navodi se u saopštenju.