SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GLASOVANJE
 
Dioki: Neizvjestan ishod glasovanja o planu restrukturiranja
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 10.10.2013. - 10:57:40
ZAGREB - Vjerovnici Diokija danas će u Zagrebu ponovno odlučivati o predstečajnoj nagodbi te tvrtke u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, piše Novi list.

Plan predstečajne nagodbe za Dioki, odnosno financijskog i operativnog restrukturiranja koji je uprava društva izradila na prijedlog potencijalnog strateškog partnera Crodux plina u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka, prije nekoliko je mjeseci bio odbijen većinom glasova vjrovnika.

List piše kako se uoči današnjeg glasovanja neslužbeno mogu čuti suprotna stajališta o ishodu glasovanja.

Dio upućenih smatra da će plan ponovno biti odbijen, jer je u osnovi istobitan prvobitnom planu zbog čega će državne tvrtke i tijela državne uprave te poslvone banke ponovno biti protiv plana. Drugi ističu da bi plan ipak mogao proći, a kao jedan od argumenata navode i nedavnu najavu ravnatelja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladena Pejnovića da je država spremna otkupiti zemljište za gradnju LNG terminala na otoku Krku, od čega bi se isplatilo 23,5 milijuna eura Hypo banci kao založnom vjerovniku, te šest milijuna eura za plaće radnicima, što je jedan od osnovnih uvjeta za provođenje restrukturiranja tvrtke.